HEMA-personeel voert actie voor loonsverhoging

Medewerkers van HEMA protesteren vandaag met een flyeractie tegen de door het warenhuis voorgestelde nullijn. Het personeel wil een hoger loon en meer zeggenschap over de werktijden, maar HEMA weigert dit.

FNV Bondgenoten onderhandelt al sinds februari met HEMA over een nieuwe cao, maar die gesprekken lopen ‘zeer moeizaam’ volgens bestuurder Niels Suijker van FNV. De bond pleit voor loonsverhoging van één procent vanaf februari, maar het winkelbedrijf weigert vooralsnog over de brug te komen. “Met een loonbod van nul en een inflatie van 2,9 procent verdwijnt het werkplezier van het HEMA-personeel," zegt Suijker.

Werknemers willen ook meer zeggenschap over hun werktijden. Wie een contract heeft voor twintig uur per week, moet volgens FNV recht krijgen op twee vaste vrije dagen. "Als een werkgever een evenwichtige verdeling tussen werk en privé biedt, getuigt dat van respect voor de werknemers," aldus Suijker.

FNV Bondgenoten is de starre houding van de retailer beu en organiseert daarom een flyeractie in het HEMA-filiaal aan de Steenweg in Utrecht. Als HEMA daarna nog niet over de brug komt, volgen mogelijk meer acties.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!