Microsoft Stores niet naar de Benelux

Microsoft opent voorlopig geen eigen brandstores in de Benelux. Dat vertelt Jacqueline Smit, directeur consumer Channel Group, aan Entertainment Business.

Microsoft heeft momenteel alleen eigen winkels in Amerika, Canada en Puerto Rico. Volgens de Financial Times wil de softwaregigant nu ook brandstores in Europa openen. Het bedrijf zou al een aantal Britse vestigingen op het oog hebben.

Het Amerikaanse technologieconcern reageert niet op de geruchten, maar laat wel weten dat een uitbreiding naar de Benelux er voorlopig nog niet in zit. De ervaringen die het bedrijf met de winkels opdoet, worden wel gedeeld met de retailpartners in de Benelux.

“Door de Microsoft Stores komen we in rechtstreeks contact met de consument. Wat in onze Amerikaanse winkels geleerd wordt, implementeren we hier. Uiteindelijk is een consument een consument, waar hij of zij ook vandaan komt”, aldus Smit. “In gesprekken met onder meer de Bas Groep (Dixons, Dynabyte, MyCom, red.) en Media Markt tonen wij bijvoorbeeld winkelopstellingen zoals die in onze reeds bestaande Microsoft Stores goed werken. Daarna kijken we of iets soortgelijks ook op een Nederlandse winkelvloer te realiseren is.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!