Aldi verkoopt Coca-Cola

Aldi Nederland breidt deze week haar assortiment uit met tweeliter flessen Coca-Cola. De flessen cola gaan bij Aldi voor 2,18 euro over de toonbank, terwijl ze bij Albert Heijn voor 2,26 euro worden verkocht. Bij Jumbo ligt de verkoopprijs wel op hetzelfde niveau. Aldi verkoopt ook cola van haar eigen merk, River Cola. Deze flessen kosten 0,37 euro per liter.

Coca Cola hoopt met de keuze voor Aldi zijn afzetmarkt verder te vergroten. “Het is een hele basale systeemstrategie: we willen daar zijn waar de consument komt, dus ook bij Aldi”, zegt Jaap Wassink, verkoopdirecteur bij Coca-Cola Enterprises Nederland aan Distrifood. “We hebben er geen uitvoerige rekenkundige analyses op losgelaten.”

De flessen Coca-Cola stromen sinds begin deze week op pallets de winkels van Aldi in. Volgens Coca-Cola zal het maximaal een week duren voordat de distributie op niveau is. Albert Heijn geeft aan vooralsnog geen plannen te hebben om de prijs van cola aan te passen, nu Aldi hetzelfde product voor een lagere prijs aan gaat bieden. De supermarktgigant zegt een eigen prijsbeleid te voeren in de markt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!