PostNL geeft diefstal toe

PostNL erkent dat er kostbare pakketjes met goud en juwelen bij het postbedrijf zijn ontvreemd. Dit als reactie op beschuldigen van de Federatie Goud en Zilver juweliers. Volgens PostNL gaat het echter om ‘incidenten’ en is versturen per post nog steeds veilig.

Wel adviseert het postbedrijf om dure spullen niet zomaar op de post te doen, maar gebruik te maken van Micropakket, een bezorgdienst die duurder, maar veiliger is. Dat zegt een woordvoerder van PostNL tegen RTL Nieuws.

PostNL stelt dat het onmogelijk uit kan sluiten dat er onder haar 55.000 werknemers een 'rotte appel in de mand zit'. Zelfs met het gebruik van videocamera’s kun je volgens Post NL nooit honderd procent zeker zijn dat er niets gestolen wordt.

Het personeel dat de pakketjes met kostbare inhoud uit het oosten van het land ontvreemden zijn inmiddels niet meer in dienst van het bedrijf. Via videocamera’s is de identiteit van de daders achterhaald, waarna ontslag volgde.

De Federatie Goud en Zilver juweliers adviseerde haar achterban van juweliers, horlogemakers en goud- en edelsmeden deze week om niet langer zaken te doen met PostNL. Goud, zilver en edelstenen zouden volgens de federatie regelmatig in de post verdwijnen.

Eerder: Juwelier boycot 'onveilig' PostNL

Reacties 2


Kenny Devoght 14 jul, 20:42

Gemakkelijk te zeggen afzender dit en dat , de afzender heeft verstuurd en de kous is daarmee af ! Die gaan geen moeite en werk steken in een lusjes spel van postnl waar ze van kast naar muur worden gestuurd , blijkt dat er veel dieven tussen jullie koeriers ziten. En de gedupeerden zijn hun geld kwijt , mss dat bol.com een afdeling heeft voor dit lusjesspel maar andere zelfstandigen particulieren kleinere gaan al die moeite niet doen onbetaald.
Dat is waar ik toch zeer aandring als er een t&'t code is en ontvanger niks krijgt hij deze ook kan aanvechten , als het bedrijf waar gekochte items verstuurd heeft !!! Hun werk is gedaan. De rest is postnl dit hebben ze niet in de hand. Ik zit al op 500€ plus aan goederen niet geleverd waar afzender zijn werk gedaan heeft en postnl gestolen! daar stopt het voor de afzender. Want bewijs maar eens als
Afzender dat het pakketje een waarde had van 2200€? Daar gaat het lusjesspel van postnl beginnen of gaan jullie dit vergoeden neen.


Kenny Devoght 14 jul, 20:47

Het aanvechten van de koper , zal jullie leiden tot de dieven maar geen gehoor geven aan deze zal het diefstal spelletje nooit stoppen.
Andere kant heeft zijn deel heeft gedaan en heeft geen verloren parkjes dienst? Want hij heeft verstuurd. En wil niet onbetaald tijd gaan steken in postnl.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!