Winkeliers Parijs woest over lichtverbod

Grote warenhuizen in Parijs die bekendstaan om hun nachtverlichting moeten mogelijk ’s nachts hun lichten doven. De Franse minister voor Energie en Milieu, Delphino Batho, heeft vorige week een voorstel ingediend om alle lichten van winkels, kantoren en openbare gebouwen in heel Frankrijk tussen één uur 's nachts en zeven uur 's ochtends uit de doen.

Batho wil zo energie en geld besparen, maar winkeliers uit de Franse hoofdstad zijn ‘woest’ en vinden dat de regering voorbij gaat aan het imago dat Frankrijk heeft als toeristenbestemming, schrijft het persbureau Bloomberg. Het plan van minister Batho zou volgens hen een nieuwe klap voor hun bedrijven betekenen in een tijd dat de economie al een jaar nauwelijks groeit en de werkloosheid op het hoogste niveau is sinds veertien jaar.

De warenhuizen zoals Galeries Lafayette en Printemps hebben hun gevels en etalages uitbundig verlicht, en laten die lampen de hele nacht branden. Parijs wordt daarom ook wel de lichtstad genoemd. Volgens Claude Boule van winkelvereniging UCV voor grote bedrijven Parijs, geeft de nachtverlichting de consumenten het idee dat ze altijd welkom zijn in de winkel. "Bovendien verlichten de winkels en bedrijven de straat en zorgt het voor extra veiligheid."

De minister denkt dat de maatregel geen grote impact zal hebben. Hij wijst erop dat de lichten van de Parijse monumenten, kerken, bruggen en fonteinen 's nachts al uit gaan. Oud-president Sarkozy verplichtte eerder al dat verlichte uithangborden tussen één en zes uit moeten zijn.

De mogelijke maatregel volgt op een eerdere wetswijziging die bepaalt dat winkeliers voortaan niet meer op zondag en ’s nachts mogen openen. Ook daarover waren de winkeliers verbolgen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!