Minder overvallen op pompshops

Het aantal gewelddadige overvallen op tankstations is de afgelopen jaren met 35 procent gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het Korps landelijke politiediensten (KLPD). Tot nu toe werden er dit jaar 97 overvallen gepleegd bij benzinepompen, in 2009 waren dat er over de eerste elf maanden nog 150. Ten opzichte van dezelfde periode in 2011 daalde het aantal berovingen met dertien procent, toen werden er nog 112 pompen overvallen.

Dat is mede te danken aan het arsenaal maatregelen dat de afgelopen jaren is genomen, volgens Paul de Waal van BOVAG. “Het ontmoedigingsbeleid betaalt zich uit. De daling valt onder meer te verklaren door het gebruik van betere camera’s en aanwezigheid van betere alarmsystemen. En doordat er steeds minder cash aanwezig is in de kassa’s en pinnen wordt gestimuleerd, krijgen overvallers door dat er steeds minder te halen valt.”

Daarnaast merkt De Waal dat beveiligingsprocedures ‘veel beter’ worden toegepast en dat er meer gebruik wordt gemaakt van professionele geldtransporten in plaats van dat ondernemers zelf kassa’s legen. Ook geeft BOVAG tankpersoneel trainingen waar ze op moeten letten om overvallen te voorkomen. “Dat werkt allemaal zeer positief in het kat-en-muisspel met criminelen”, aldus de woordvoerder.

Ook benzinediefstal is afgenomen. BOVAG verwacht dat het aantal berovingen nog verder afneemt als pomphouders wordt toegestaan om beelden van overvallers of benzinedieven op internet te zetten en foto’s op de deuren te plakken. In de retail zijn vooral juweliers vaak slachtoffer van overvallen, gevolgd door videotheken en supermarkten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!