‘Ontslaggolf Mandemakers onzin’

Ben Mandemakers noemt het ‘onzin’ dat er vele banen op het spel staan bij Mandemakers. De directeur, eigenaar en oprichter van de keuken-, badkamer- en , meubelgroep zegt in Het Financieele Dagblad moeilijk te kunnen verteren dat vakbonden half oktober de noodklok over het bedrijf luidden. Volgens de bonden zouden bij Mandemakers veel ontslagen vallen als gevolg van de economische crisis. Een sociaal plan werd als bewijs gezien voor de plannen.

Mandemakers erkent dat de vaste contracten van ongeveer vijftien mensen bij de meubelgroep zijn vervangen door flexibele, maar ontkracht dat er ook maar iemand de deur is gewezen vanwege de recessie. “Natuurlijk heb ik wel eens mensen ontslagen. Maar alleen omdat zij niet presteerden”, zegt Mandemakers. “Drie maanden terug hadden wij zelfs nog honderd vacatures”, zet hij zijn betoog kracht bij.

Volgens de directeur gaat het helemaal niet slecht met zijn bedrijf. “De omzet van de ruim vierhonderd winkels in Nederland, Duitsland en België is, mede door overnames, afgelopen jaar gegroeid tot 1,15 miljard euro.” Dat komt volgens hem vooral doordat de laatste tijd meer de nadruk op dienstverlening is komen te liggen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!