Zalando brengt mobiele apps uit

Zalando-klanten kunnen binnenkort shoppen via de mobiele app van de etailer. De Duitse webshop brengt apps uit voor iOS en Andriod. De iOS-applacatie is afgelopen weekend in Duitsland verschenen, de app voor Android volgt in januari.

Consumenten kunnen met de app naar producten zoeken, winkelen en mobiel betalen. Wie inspiratie op wil doen moet met zijn telefoon schudden om een willekeurige selectie kleding te zien. De keten heeft daarnaast zijn eigen magazine in de app geïntegreerd.

De lancering van de mobiele applicatie is vrij stilletjes verlopen. Waarschijnlijk wil Zalando niet hoog van de toren blazen omdat de app nog in de kinderschoenen staat. Volgens een woordvoerster zijn er vooralsnog geen plannen voor een lancering op de Nederlandse markt.

De lancering van een shopping app lijkt een logische stap voor Zalando. De keten zag het mobiele gebruik van zijn website op sommige momenten op 25 procent uitkomen. De app moet het mobiele gebruik verder vereenvoudigen en zo de mobiele omzet stuwen. Zalando mikt op een mobiele omzet van meer dan een miljard euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!