'Toename multifranchise onvermijdelijk'

Multifranchise neemt in de toekomst verder toe door onder meer vergrijzing en de economische crisis. Dat verwacht het ING Economisch Bureau. De ontwikkeling waarbij franchisenemers meerdere vestigingen opzetten, is volgens het onderzoeksbureau daarnaast onvermijdelijk omdat franchisenemers niet langer tevreden blijken met één vestiging.

Volgens het ING Economisch Bureau willen franchisenemers steeds vaker groeien naar vier of vijf vestigingen. Het bureau voorspelt dat deze winkeliers ‘in de kaart gespeeld worden’ door de vergrijzing en economische crisis. “Tussen nu en tien jaar gaan veel mensen met pensioen, waaronder ook franchisenemers. Op termijn komen er vestigingen vrij van ondernemers die geen opvolging hebben. Die biedt kansen voor bestaande franchisenemers”, meldt ING in een persbericht.

Het voordeel voor een multifrancher is dat zij de overheadkosten over meerdere vestigingen kunnen spreiden, constateert ING. Daardoor hebben zij een langere adem. Bovendien kunnen zij financiële tegenslagen in de ene vestiging opvangen met goede resultaten van een andere vestiging.

Toch schuilt er in de groei van multifranchise ook een gevaar, vooral voor franchisegevers. Volgens Esthrella Khouw, manager ING Zakelijke Arrangementen is het daarom belangrijk dat franchisegevers binnen hun organisatie beleid ontwikkelen op het gebied van multifranchise. “Begeleiding en opleidingscapaciteiten moeten zo goed mogelijk aansluiten aan de behoeften van multifranchisers. Dan is multifranchise een waardevolle toevoeging voor ondernemend Nederland.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!