Hong Kong en New York duurste winkellocaties

Winkeliers betalen in Hong Kong en New York de meeste huur voor hun winkelpand. De steden zijn door CBRE bestempeld tot duurste winkellocaties ter wereld. Tokyo neemt de derde plek in. Londen is met een vijfde plek de duurste Europese stad voor winkeleigenaren.

Amsterdam is de duurste Nederlandse winkellocatie. De stad staat in de ranglijst op de 25ste plek. In de Kalverstraat in Amsterdam wordt tot drieduizend euro per m² per jaar gevraagd voor een winkelpand.

De steden die in de CBRE Global Real Estate Rent Index staan zijn allemaal belangrijke toeristenbestemmingen, waar de huren hoog blijven door de grote aantallen toeristen die op zoek zijn naar luxeproducten. De huren in deze steden stegen in het derde kwartaal met twee procent ten opzichte van het tweede kwartaal. Op jaarbasis stegen de huren met 7,3 procent.

Ook in Nederland stegen de tophuren in de vier grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht). Volgens het onderzoeksbureau zijn deze steden hun kernwinkelgebied actief aan het versterken door binnenstedelijke ontwikkeling. Dit zou Nederlandse toplocaties steeds aantrekkelijker maken voor internationale ketens.

CBRE spreekt van een tweedelig beeld, aangezien de winkelbestedingen niet groeien en in sommige gevallen zelfs afnemen. Toch groeit de vraag naar winkelruimte op A1-locaties. Vooral internationale ketens in entertainment of fast fashion zijn actief op zoek naar vestigingen op deze locaties. “Zij zijn juist door de economische onzekerheid op zoek naar drukbezochte bestemmingen”, verklaart Raymond Torto, global chief economist bij CBRE. “Gezien het beperkte aanbod aan hoogwaardige winkelruimte in deze locaties zullen de tophuren voorlopig op een hoog niveau blijven.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!