IKEA mag toch voedsel verkopen in India

IKEA mag van de Indiase regering waarschijnlijk toch zijn hele assortiment aanbieden in toekomstige filialen. De minister voor handel Anand Sharma liet weten dat de meubelgigant zijn internationale verkoopmodel niet hoeft aan te passen voor het krijgen van de benodigde vergunningen.

Eerder leek het erop dat IKEA wel winkels in India mocht openen, maar dat het daar zijn beroemde gehaktballen en hotdogs niet mocht verkopen. De verkoop van voedsel en drank wordt door de Indiase overheidsinstelling die zich bezighoudt met buitenlandse investeringen niet goedgekeurd.

De Zweedse meubelgigant protesteerde tegen dit verbod en lijkt daar nu succes mee te hebben. De investeringscommissie heeft volgens Sharma een ‘goedwillende kijk’ op het verzoek van van IKEA om zijn assortiment in stand te houden.

IKEA mikt al langer op eigen filialen in India. Dit wordt buitenlandse retailers erg moeilijk gemaakt, omdat zij verplicht zijn om dertig procent van de verkochte producten door kleine Indiase bedrijven te laten maken. De Indiase regering besloot deze eis voor IKEA gedeeltelijk in te trekken. De meubelretailer wil de komende jaren 25 filialen in het land openen, goed voor een investering van zo’n 1,5 miljard euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!