'Asscher moet AH niet de les lezen, maar zijn ambtenaren'

Koop geen champignons meer bij Albert Heijn, verzocht minister Asscher de Nederlandse consument. Een misplaatste oproep, stelt senior adviseur maatschappelijk verantwoord ondernemen Jelmer Vierstra woensdag in een opiniestuk in De Volkskrant.

Asscher deed zijn oproep naar aanleiding van een uitzending van Keuringsdienst van Waarden, die grote misstanden in de Nederlandse champignonteelt aantoonde. 'Alleen champignons die het Fair Produce-keurmerk voeren, zijn afkomstig van bedrijven die gegarandeerd fatsoenlijke arbeidsomstandigheden hebben, is de strekking van de uitzending. Asscher wil graag dat de markt dit probleem oplost en ziet dit logo als een goed instrument daarvoor', constateert Vierstra.

De voormalig wethouder van Amsterdam richt zijn pijlen op de verkeerde partij, is Vierstra van mening, 'want de Arbeidsinspectie doet zijn werk niet'. Volgens Vierstra ligt daarmeee het pijnpunt vooral bij de overheid. 'Lodewijk Asscher zou dus vooral boos moeten zijn op zichzelf en zijn ambtenaren. Het geeft helemaal geen pas supermarkten de les te lezen als jouw eigen en eerstverantwoordelijke dienst zo tekortschiet', schrijft de adviseur.

Eerder: AH: Minister Asscher heeft het mis


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!