Jumbo onder vuur door ‘foute’ champignons

Ook supermarktketen Jumbo wordt nu beschuldigd van de verkoop van oneerlijk geproduceerde champignons. Vorige week ontstond er na een uitzending van Keuringsdienst van Waarde ophef over de werkomstandigheden in de Nederlandse champignonteelt.

Vooral Albert Heijn kwam flink onder vuur te liggen. Later bleek dat Albert Heijn wel eerlijke champignons verkoopt, maar het logo van het keurmerk niet op de verpakkingen toont. De Stichting Fair Produce meldt daarop dat andere supermarktketens zich wel schuldig maken aan de verkoop van ‘foute’ champignons. “Een supermarkt als Jumbo zegt gewoon dat het haar verantwoordelijkheid niet is”, zegt Bart Jan Krouwel van Fair Produce.

Jumbo zegt zelf wel degelijk verantwoordelijkheid te nemen. “Wij zien gewoon geen aanleiding om het label van de heer Krouwel te voeren”, zegt woordvoerder Frank Haagsman. “De champignons die Jumbo Supermarkten verkoopt zijn namelijk al eerlijk en veilig geteeld. Wij werken met Grasp, een internationaal systeem dat voor meerdere producten wordt erkend. Wij doen geen zaken met telers en leveranciers die de wet overtreden.”

Haagsman zegt dat Jumbo contact opneemt met Krouwel over de gang van zaken. “Wij respecteren de pogingen van de heer Krouwel om zo veel mogelijk partijen bij zijn label te laten aansluiten, maar de manier waarop geeft nu een verkeerd beeld van de situatie en roept vragen op bij onze klanten.”

Eerder: AH: Minister Asscher heeft het mis

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!