Apple verliest strijd om ‘Appstore’

Apple heeft Amazon ten onrechte beschuldigd van misleidende reclame voor zijn Appstore. Dat heeft de rechtbank in Californië beslist.

Apple klaagde Amazon aan omdat Amazon met zijn Appstore de merkrechten van Apple zou negeren. Apple gebruikt voor zijn applicatiewinkel namelijk de naam App store. Volgens Apple impliceert Amazon met zijn Appstore dat deze winkel dezelfde kwaliteit en hoeveelheid apps biedt als de winkel van Apple.

Volgens de rechter kan Apple echter niet aantonen dat consumenten daadwerkelijk misleid worden door de naam van Apple. “Apple bewijst niet dat een consument die de Appstore van Amazon betreedt, dezelfde winkel verwacht als de App store van Apple”, luidde het oordeel van de rechter.

De zaak krijgt in de VS nog een staartje omdat de rechter nog moet beslissen of Appstore een generieke naam is, en dus door iedereen gebruikt mag worden, of dat Apple merkrechten op deze naam mag hanteren. Ook in Europa voert Apple strijd om de merknaam Appstore. Het elektronicaconcern heeft bij het Europese merkenbureau merkregistratie voor de naam aangevraagd. Hier hebben Amazon, Nokia en Microsoft al bezwaar tegen gemaakt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!