Prijsverhoging CB 'buitenproportioneel'

De prijsverhoging van boekendistributeur CB is de nekslag voor boekenwinkels. Dat verwacht de Koninklijke Boekverkopersbond (KBB).

CB, voorheen Centraal Boekhuis, rekent dit jaar twee procent meer voor dienstverlening en 1,8 procent extra voor vervoer- en verzenddiensten. "Het CB is zelfstandig en mag prijsveranderingen doorvoeren. maar hun klanten zitten in zwaar weer", reageert de KBB. "De prijsverhoging is op dit moment echt heel onverstandig."

Boekenverkopers zijn aangewezen op het CB, sinds het faillissement van boekengroothandel Libris in mei vorig jaar. De distributeur is daarmee monopolist voor de verzending van boeken in Nederland en Vlaanderen.

De extra kosten die CB rekent gaat ten koste van de marge van boekenverkopers, omdat zij gebonden zijn aan de vast boekenprijs die geldt in ons land. Boekenverkopers reageren furieus. 'Buiten alle proporties' en 'we zijn het allemaal zat', citeert De Telegraaf anonieme boekhandelaren.

CB heeft tegenover De Telegraaf bevestigd nog in gesprek te zijn met boekhandelaren over de prijsverhoging, maar wenst geen commentaar te geven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!