Halfweg krijgt nieuw outletcentrum

Er komt een nieuw outletcenter voor mode, sport en cosmetica in Halfweg, tussen Haarlem en Amsterdam. Dat bevestigt Carlo Verhart van MAB Development aan Het Financieele Dagblad.

Volgens Verhart is de financiering van het koopjespaleis onder de naam The Style Outlets rond, waardoor er geen kink meer in de kabel kan komen. MAB neemt samen met de Spaanse vastgoedonderneming Neinver de grond af, gezamelijk gaan ze het factory outlet center ontwikkelen.

Er wordt nu gestart met het benaderen van fabrikanten die in Halfweg hun overtollige voorraden met kortingen willen verkopen. Waarschijnlijk zullen dit ongeveer dezelfde partijen zijn als in andere outlet centra Bataviastad in Lelystad of het Designer Outlet Center in Roermand. The Style Outlets moet meer dan vijfhonderd directe werkplekken opleveren.

MAB en Neinver ontwikkelde samen al een zelfde soort centrum in de Franse stad Roppenheim en zijn bezig met de ontwikkeling van vier andere centra en aan aantal acquisities. Neinver heeft in totaal veertien centra onder de formulenamen The Style Outlets en Factory, die gezamenlijk plaats bieden aan zo’n 1500 winkels in vijf Europese landen.

Een plan voor het vergelijkbaar centrum Bleizo in Zoetermeer werd eind vorig jaar nog tegengehouden door de Provinciale Staten, na protesten van lokale winkeliers. Zij vreesden de dupe te worden van de komst van het koopjespark. Detailhandel Nederland voorspelde daarnaast dat het outlecentrum te kampen zou krijgen met forse leegstand.

Eerder: Outletcenter Bleizo van de baan

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!