Supermarkt opent illegaal op zondag

De vestiging van supermarkt Plus in het Gelderse Renkum heeft afgelopen zondag zijn deuren geopend, ondanks dat dit in strijd is met de wet. Hoewel eigenaar Ton Pansier een dwangsom van vijfduizend euro opgelegd heeft gekregen heeft hij laten weten ook aankomende zondag weer open te zijn.

Volgens Pansier biedt de wet de mogelijkheid om zondagopenstelling van zijn winkel te gedogen. Het Renkumse gemeentebestuur is het hier echter niet mee eens. Zij willen de zondagopenstelling pas bekijken als de nieuwe Winkeltijdenwet medio dit jaar van kracht is. Het bestuur heeft dan meer vrijheid om winkels op zondag open te laten zijn.

Onder de oude wet zijn in de uitgestrekte gemeente Renkum middels een loting twee supermarkten in andere dorpen aangewezen die op zondag open mogen. De Plus vestiging van Pansier ligt in de directe omgeving van Wageningen en Heteren, waar de supermarkten op zondag wel open zijn.

Dit zorgt volgens de eigenaar voor een onacceptabel omzetverlies. “Het is op zondag heel druk, ik heb dan tien man aan het werk. Als de gemeente volhardt, moet ik die contractanten ontslaan', aldus Pansier.

Bestuurders van Renkum hebben 'een dubbel gevoel' over de dwangsom voor Pansier. “Wij snappen het standpunt van de supermarktbaas, maar in Renkum is nu eenmaal besloten dat er pas over koopzondagen wordt beslist als de nieuwe wet van kracht is”, aldus wethouder Erik Heinrich. “Tot dan is openstelling op zondag illegaal.” Pansier verwacht deze week weer om tafel te gaan met de bestuurders van zijn gemeente.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!