Spaanse problemen raken Beter Bed

De slechte economische omstandigheden in Spanje hebben de winst van Beter Bed vorig kwartaal laten verdampen. Dat blijkt uit voorlopige cijfers die het beddenconcern woensdag naar buiten bracht. De nettowinst verschrompelde tot circa 0,8 miljoen euro, tegen 10,2 miljoen euro een jaar eerder.

Vooral de afschrijving van zes miljoen euro op de Spaanse activiteiten die Beter Bed, kwam volgens analisten onverwacht. Door het almaar dalende consumentenvertrouwen in Spanje vallen de resultaten van de winkelketen El Gigante del Colchón tegen en blijft er volgens Beter Bed onzekerheid bestaan over de vooruitzichten van die activiteiten.

De winstcijfers werden ook gedrukt door eenmalige lasten van 2,5 miljoen euro voor reorganisaties en winkelsluitingen, maar die lasten voldeden volgens analisten aan de verwachtingen. Beter Bed nam vorig jaar onder meer afscheid van al zijn Poolse vestigingen en van de MAV-formule in Duitsland. In totaal werden er 96 winkels gesloten, daartegenover staat de opening van 128 nieuwe winkels.

In Nederland en Duitsland bedroegen de omzetdalingen in de laatste driemaandsperiode respectievelijk elf en twaalf procent. Over heel 2012 boekte Beter Bed een omzet van 397,3 miljoen euro. Dat is ongeveer gelijk aan 2011. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 23,9 miljoen euro, tegen 38,9 miljoen euro een jaar eerder. De nettowinst halveerde tot 14,3 miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!