Inditex onderneemt actie na brand in Bangladesh

Inditex heeft door een dodelijke brand in een kledingfabriek in Bangladesh zijn samenwerking met leverancier Wonnover gestaakt. De brand, die woedde in een kledingfabriek in Mohammadpur, kostte zeven fabrieksmedewekers het leven. In de fabriek werden kledingstukken aangetroffen van dochterketens Bershka en Lefties, en van de merken Sol’s en Fox & Scott.

Inditex liet daarop weten direct te hebben gebroken met de verantwoordelijke leverancier Wonnover en aannemer Centex. Dit besluit volgde na een oproep van het Institute for Flobal Labour and Human Rights. Zij willen dat internationale retailers veiligheidsmaatregelen voor textielarbeiders in Bangladesh garanderen. “Het werd tijd dat de grote kledingmerken van Europa zich sterk maakten voor de rechten van bijna vier miljoen fabrieksmedewerkers in Bangladesh”, zegt het instituut.

Internationale modemerken kregen enkele maanden geleden al veel kritiek te verduren toen er 111 arbeiders omkwamen door een brand in de Tazreen fabriek in Bangladesh. Veel kledingmerken zouden hun kleding in het land laten maken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!