‘Schoonenberg sluit negen winkels’

Hoorwinkelketen Schoonenberg gaat ‘enkele filialen’ sluiten als gevolg van teruglopende inkomsten. Dat meldt de NOS. Volgens vakbond FNV Bondgenoten gaat het om negen van de 220 winkels. De winkelketen wil dit zelf niet bevestigen. Wel is zeker dat vijftig tot 65 van de in totaal zevenhonderd medewerkers hun baan verliezen.

De keten wijt de teruglopende inkomsten vooral aan een nieuw vergoedingssysteem sinds 1 januari, waardoor de gemiddelde prijs voor hoortoestellen flink is gedaald. Dat komt mede doordat de keuzevrijheid van consumenten dit jaar is ingeperkt. Verzekerden krijgen nu op basis van een vragenlijst en een test een geschikt hoortoestel toegewezen. Alleen dit toestel wordt vergoed, voor elk ander hoorapparaat draaien zij zelf op voor de kosten.

Overigens is FNV boos omdat Schoonenberg hen niet tijdig geïnformeerd zou hebben. Maar volgens de hoorwinkelketen is het aantal ontslagen zo beperkt, dat het bedrijf niet wettelijk verplicht is de bonden hierbij te betrekken. De marketing manager van het concern noemt de reorganisatie ‘ontzettend vervelend’, en hoopt het ontslagen personeel ‘zo goed mogelijk aan een nieuwe baan helpen’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!