Vodafone zet mes in filialenbestand BelCompany

Vodafone gaat de komende twee jaar snijden in het filialenbestand van BelCompany. De ondernemingsraad van Vodafone Retail wil voor april 2015 47 van de 165 BelCompany-vestigingen sluiten. Daarvan worden twintig winkels omgebouwd tot brandstores van Vodafone, meldt Connexie.nl.

Het besluit om de winkelorganisatie te herorganiseren neemt Vodafone Retail na een evaluatie van de totale winkelorganisatie op basis van winstgevendheid, lokale concurrentie en een efficiënte mix van Vodafone- en BelCompany-winkels. Het boventallige personeel wordt herplaatst naar andere winkels.

Het is de tweede keer dat Vodafone snijdt in het in het winkelbestand van BelCompany sinds zij de keten in 2011 overnam van Macintosh Retail. Eind 2011 werden er al 44 filialen van de winkelketen en zusterretailer Telefoonkopen.nl gesloten.

Het BelCompany-merk blijft deel uitmaken van het Vodafone-winkelnetwerk. Nederland telt op dit moment 99 Vodafone-winkels. Samen met de om te bouwen BelCompany-winkels moeten dat er in april 2015 119 zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!