Ook distributiemedewerkers Jumbo in opstand

Uitzendkrachten van een distributiecentrum van Jumbo/C1000 zijn in opstand gekomen. Zij demonstreerden maandagmiddag bij het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel omdat zij het oneens zijn met de werkdruk en vinden dat ze als uitzendkrachten anders behandeld moeten worden.

De distributiemedewerkers hebben hun eisen in een 'Respect-agenda' overhandigd aan directeur Logistiek Karel de Jong van Jumbo. Zij pleiten daarin voor ‘gelijk loon voor gelijk werk, meer zekerheid en meer vaste banen, gezonde werkdruk en respect voor alle distributiewerkers, als volwaardig onderdeel van de Jumbo-familie’.

Tevens hebben de werknemers De Jong aangesproken op het zogenaamde Jumbo-familiegevoel en hem verzocht om met hen op de foto te gaan. "Bij een echte familie hoort een portret met de familievader erbij”, legt distributiemedewerker Derek van Doorn van Jumbo dit ludieke deel van de actie uit op transport-online.nl.

"Iedereen kent Jumbo als de vrolijke, gezellige familiesupermarkt uit de reclames, maar hoe sterk is dat familie echt?”, stelt Van Doorn. “Wij als distributiewerkers lijken er meer als stiefkinderen bij te hangen. Want de werkdruk die wij ervaren, het verschil in beloning tussen de Jumbo en de C1000-mensen en de manier waarop uitzendkrachten behandeld worden, zo ga je volgens mij niet met familie om.”

Eerder protesteerden ook werknemers van distributiecentra van Albert Heijn en Aldi over hoge werkdruk en het gebrek aan respect van leidinggevenden. De Albert Heijn-werknemers maakten in samenwerking met FNV Bondgenoten zelfs een filmpje waarin zij de ‘werkelijkheid achter de vrolijke reclamespotjes’ van de supermarktketen lieten zien aan consumenten.

Eerder: Distributiemedewerkers AH in opstand & Werknemers Aldi Best voeren opnieuw actie

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!