Kortingen reisbranche lopen op tot vijftig procent

Nederlandse reisorganisaties blijven verder stunten met hun prijzen, omdat de boekingen voor de voorjaars- en zomervakantie ver achterlopen. Met hoge kortingen die oplopen tot vijftig procent hopen zij de consument alsnog tot boeken te verleiden.

“Januari was een rampmaand”, stellen reisorganisaties als Arke, Sunweb, Conrendon Neckermann en Oad in De Telegraaf. “De vakanties worden soms met honderden euro’s afgeprijsd. Dat kan de aarzelende, zuinige consument lokken.”

Vooral de vliegreizen naar de Middellandse en Rode Zee worden met hoge kortingen aangeboden. “Ook de vraag naar Egypte is door de groeiende onrust ingezakt. Positief is dat Griekenland weer terug is. Daar zien we een stijgende lijn”, zegt Sunweb-topman Joost Romeijn. Ook all-inclusive vakanties zouden het relatief goed doen.

Volgens Romeijn zijn de kortingen van tijdelijke duur, aangezien de reisbranche er maar weinig op verdient. “Als het niet anders kan moeten we de zomervluchten gaan schrappen om ons aanbod in lijn te brengen met de teruglopende belangstelling”, aldus Romeijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!