Valentino kiest voor schone productie

Ook het luxemodehuis Valentino heeft aangekondigd voor 2020 alle gevaarlijke chemicaliën uit de productieketen te weren. Valentino kwam in onderzoek van Greenpeace naar voren als meest milieuvriendelijke luxemerk, maar wil daar nog een schepje bovenop doen.

De keten neemt niet alleen afstand van chemicaliën, maar wil ook beter papier en leer gaan gebruiken. De luxeretailer gebruikt momenteel papier uit regenwouden in Indonesië, waarvoor koolstofrijke veengronden en tropische bossen worden vernietigd. Valentino gaat nu op zoek naar andere leveranciers en belooft minstens vijftig procent aan gerecycled papier te gaan gebruiken. Het merk belooft daarnaast dat het leer dat wordt gebruikt vanaf 2015 niet meer bij producenten vandaan komen die met hun vee-industrie bijdragen aan ontbossing in de tropen.

Enkele moderetailers in het lage- en middenmodesegment gingen Valentino al voor in de keuze voor betere productie. Zij kwamen negatief in de publiciteit toen Greenpeace hen beschuldigde van het gebruik van gifstoffen. Zara, Esprit, Uniqlo en G-Star besloten daarop om voor gifvrije kledingproductie te gaan. De luxe modehuizen hebben nog maar weinig actie ondernomen na het onderzoek. Salvatore Ferragamo en Louis Vuitton willen zich gedeeltelijk gaan inzetten voor betere productiemethoden, maar Chanel, Prada, Dolce & Gabbana en Hermès zijn volgens Greenpeace niet bereid om concrete maatregelen tegen ontbossing en watervervuiling te nemen. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!