Blockbuster sluit nog meer vestigingen

De noodlijdende videotheek Blockbuster moet nog eens 164 extra winkels in Groot-Brittannië sluiten. Dat heeft curator Deloitte aangekondigd. De keten vroeg in januari surseance van betaling aan en zag zich toen al genoodzaakt om 160 winkels te sluiten. Hierdoor blijven slechts 204 Britse winkels over. Achthonderd personeelsleden van Blockbuster verliezen hun baan.

“We hebben de resultaten van elke individuele winkel bekeken en kwamen tot de conclusie dat we nog meer winkels moesten sluiten om de keten op orde te krijgen voor de verkoop”, zegt Lee Manning van Deloitte. De curator heeft tot nog toe geen koper gevonden. “We zijn wel in gesprek met een aantal partijen die interesse hebben in de hele keten of enkele filialen.”

De Britse high street verkeert momenteel in zwaar weer. Vorige week zag moderetailer Republic zich genoodzaakt om de zaken over te dragen aan accountancybureau Ernst & Young. Een aantal weken daarvoor ging cameraketen Jessops kopje onder. De retailer moest 1400 werknemers ontslaan. Ook entertainmentretailer HMV moest onlangs 66 filialen sluiten. De curator probeert momenteel nog een koper voor de HMV te vinden.

Eerder: Britse Blockbuster op omvallen

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!