Corio verkoopt helft minder dan gewenst

Vastgoedbelegger Corio heeft in 2012 meer dan de helft minder vastgoed kunnen verkopen dan het zelf wilde. Dat stelt bestuursvoorzitter Gerard Groener in Het Financieele Dagblad.

Corio had voor 2012 ingezet op transacties ter waarde van 675 miljoen euro, maar de teller bleef uiteindelijk steken op 329 miljoen euro. Desondanks was Corio vorig jaar in Nederland goed voor zestig procent van de transacties in winkelvastgoed.

Tegenover de dagkrant vertelt Groener dat de belegger voor 2013 geen voorspelling over de te verwachten verkopen zal doen. Omdat de marktomstandigheden volgens de bestuursvoorzitter ‘zonder twijfel opnieuw zeer uitdagend zijn’, wil hij geen ‘stoere doelstellingen afgeven. “Dat heeft geen zin als de markt voor het vastgoed er niet is”, is hij realistisch.

Ook de jaarcijfers van Corio vielen tegen. Het vastgoedfonds behaalde over 2012 een direct resultaat van 262 miljoen euro, dat is minder dan over 2011. De netto huurinkomsten stegen vorig met 2,3 procent tot 422 miljoen euro. Op vergelijkbare basis slonken deze echter met 0,6 procent. Volgens Groener daalden de consumentenbestedingen in al Corios’ markten, Duitsland uitgezonderd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!