Britse JD Sports vult filialen Setpoint

Het Britse JD Sports springt in het gat dat mannenmodeketen Setpoint achterlaat. De sportfashionretailer zal ‘bijna alle’ zestien filialen van Setpoint invullen, die in de loop van het voorjaar worden gesloten. Dat bevestigt financieel directeur Sven Cobben van Setpoint tegenover RetailNews.

Daarmee maakt JD Sports zijn entree op de Nederlandse markt. De sportketen werd in 1981 opgericht en runt in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Frankrijk meer dan vijfhonderd sportwinkels. Daarin verkoopt de retailer sportkleding, -schoenen en -accessoires.

Eerder deze week viel het doek voor Setpoint. De mannenmodeketen had al enkele jaren te maken met tegenvallende en teruglopende omzetten. “Dat heeft meerdere oorzaken, maar komt vooral doordat er door de crisis en het informeler worden van de mannenmode te weinig formele kleding wordt gekocht”, stelt Cobben. Omdat de keten geen betere tijden voorziet, sluit Setpoint tussen begin april en eind juli al zijn filialen. Het personeel komt daardoor op straat te staan.

Zowel Setpoints moederbedrijf Logo International als JD Sports waren vrijdagmorgen niet bereikbaar voor commentaar.

Eerder: Herenmodeketen Setpoint verdwijnt

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!