Decathlon is 'beste retailer van Europa'

Sportketen Decathlon is uitgeroepen tot ‘Retailer of the Year Europe’. De Franse retailer werd in een onderzoek van Q&A Research & Consultancy door Europese consumenten als beste beoordeeld. ICI Paris XL en IKEA scoorden respectievelijk een tweede en derde plaats in de verkiezing.

Decathlon werd vooral door Belgische consumenten goed beoordeeld. De sportketen scoorde daar gemiddeld een acht en werd vooral gewaardeerd om zijn prijs-kwaliteitverhouding en het assortiment.

ICI Paris XL scoorde hoog in Nederland en België. De parfumerieketen dankt zijn tweede plaats aan zijn brede assortiment en zijn vriendelijke en professionele personeel in de winkels. IKEA scoorde niet alleen hoog in Nederland en België, maar ook in Italië en Spanje. Consumenten waren vooral positief over de prijs-kwaliteitverhouding en het assortiment van de meubelgigant.

De verkiezing voor de beste retailer van het jaar is gebaseerd op de beoordelingen van 440 duizend consumenten. Zij kunnen de retailer alleen beoordelen als zij er het afgelopen jaar zijn geweest of er een aankoop hebben gedaan. Volgens Q&A Research & Consultancy hechtten de Europese respondenten dit jaar vooral veel waarde aan prijs-kwaliteitverhouding, promoties en kortingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!