Tesco meet productiviteit personeel met armband

Supermarktketen Tesco houdt bij hoe hard haar personeel in de distributiecentra werkt door middel van polsbandjes. Het verplichte armbandje vertelt werknemers niet alleen naar welke plek de producten moeten worden vervoerd, het meet ook de productiescore van de werknemer.

Als de orderpickers in het distributiecentrum hun taak in de daarvoor aangewezen tijd uitvoeren, behalen ze een score van honderd procent. Als zij hun werk twee keer zo snel doen, halen ze tweehonderd procent en maken zij kans op een bonus. Werknemers die te veel pauze houden of vaak naar het toilet gaan, zien hun productiescore daarentegen direct dalen.

Tesco heeft naar eigen zeggen een periode van 25 minuten in het systeem ingebouwd voor korte pauzes en toiletbezoek, de lunchpauze niet meegerekend. In de krant The Independent meldt een werknemer echter dat zijn score naar tachtig procent zakte wanneer hij naar het toilet was geweest of kort pauze had gehouden.

De werkdruk in distributiecentra is de laatste tijd vaker onderwerp van discussie. In Nederland protesteerden medewerkers van Albert Heijn en Aldi over de manier waarop zij behandeld worden. Kort daarna trokken ook de distributiemedewerkers van Jumbo aan de bel. Zij eisen een gezondere werkdruk en meer zekerheid. Daarnaast willen de medewerkers dat de supermarktketen hen meer respect toont.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!