'Consumenten boycotten Amazon.de'

Amazon-klanten bij onze oosterburen roepen op tot een boycot van het webwarenhuis. De ophef rondom Amazon.de is ontstaan door de uitzending van de ARD-documentaire Ausgeliefert, waarin de uitbuiting van tijdelijke werknemers van het bedrijf aan het licht wordt gebracht.

Na de uitzending volgde op Duitse social media een storm van protest tegen het bedrijf en er is een site geopend waar een petitie kan worden ondertekend. Amazon heeft naar aanleiding van de documentaire toegezegd de arbeidsomstandigheden in zijn magazijnen in Duitsland te onderzoeken.

De werknemers zijn voornamelijk afkomstig uit Zuid- en Oost-Europa en worden volgens de documentaire onder valse voorwendselen naar Duitsland gehaald. Ze worden ondergebracht in leegstaande vakantieoorden, waar ze bovendien worden bewaakt door beveiligers van de particuliere beveiliger H.E.S.S, een afkorting voor Hensel European Security Service. Dit is een besmette naam in Duitsland, aangezien Rudolf Hess de plaatsvervangend partijleider was van Adolf Hitler. Amazon heeft naar verluidt het beveiligingsbedrijf in de wacht gezet.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!