Winkelier moet portemonnee trekken bij Deutsche Bank

Kleinere winkeliers worden flink op kosten gejaagd door het nieuwe beleid van de Deutsche Bank. De bank besloot dat ondernemers met een jaaromzet van 1 miljoen euro geen geld meer mogen lenen. Winkeliers en andere kleine ondernemers die al een lening bij Deutsche Bank hebben, kunnen deze niet meer verlengen. Zij zijn genoodzaakt om hun hele pakket aan leningen naar een nieuwe bank over te brengen, maar moeten daarvoor wel een flinke afkoopsom aan Deutsche Bank betalen.

Detailhandel Nederland en landbouworganisatie LTO verbazen zich over deze kosten. Zeker omdat veel winkeliers een paar jaar geleden, door besluitvorming van Brussel, moesten overstappen van ABN Amro naar Deutsche Bank. “Sinds deze gedwongen overstap stromen de klachten over Deutsche Bank binnen”, zegt Tom Ponjee, secretaris betalingsverkeer bij Detailhandel Nederland. “Dat gaat niet alleen over de plotseling veranderde voorwaarden, maar ook over de vele storingen en de hogere kosten voor pinproducten. Het is een optelsom van dingen.”

LTO-voorman Albert Jan Maat ging vorige maand in gesprek met de Deutsche Bank. “De directeur van de bank beloofde beterschap”, zegt Maat. “Klanten zouden kostenvrij mogen vertrekken. Maar toen we voorstelden dat in een gezamenlijke verklaring te melden, weigerde de bank dat.”

Deutsche Bank zou niets zien in een algemeen statement dat voor alle klanten geldt. “Individuele klantencases bespreken we met de klant. We gaan daar per klant verschillend mee om”, aldus een woordvoerster van de bank.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!