Mastercard zet in op betalen per smartphone

MarsterCard lanceert een systeem voor smarthphones waarbij consumenten zonder betaalpas af kunnen rekenenen via de zogenoemde digitale betalingsdienst MasterPass. De nieuwe dienst uit de koker van MasterCard ondersteunt verschillende digitale betaalmethodes voor winkeliers.

In de winkel ondersteunt het systeem NFC (Near Field Communication), QR-codes, tags en mobiele apparaten. Voor online betalingen biedt MasterPass een digitale ‘wallet’. Consumenten kunnen hun gegevens opslaan in een digitale cloud, zodat zij hun gegevens niet meer bij elke transactie hoeven in te vullen.

“Ieder apparaat wordt zo een betaalmiddel,” zegt Ed McLaughlin, chief emerging payments officer van MasterCard. “MasterPass brengt alle mogelijke betaalmanieren die we hebben samen, van traditionele betaalpassen tot digitale ‘wallets’, en biedt consumenten de mogelijkheid om op elke willekeurige locatie met één simpele handeling te betalen."

MasterPass is de doorontwikkeling van PayPass Wallet Services, dat in de lente van 2012 werd getest bij enkele winkeliers en banken. De betaaldienst van MasterCard is eind maart beschikbaar in Australië en Canada, gevolgd door de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Nog dit jaar wordt de dienst uitgebreid naar landen als Nederland, België, Brazilië, China, Frankrijk, Italië en Singapore.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!