‘Insecten zijn het voedsel van de toekomst’

De Nederlandse webshop DeliBugs is ervan overtuigd dat Nederlandse consumenten insecten in de toekomst als voedsel zien. De webshop verkoopt sinds 2011 producten als mierensnoepjes, vlindersnoepjes en schorpioenlolly’s en ziet dat het voedsel door steeds meer Nederlandse consumenten wordt omarmd. Vooral de sprinkhanen en krekelrepen worden goed verkocht. “Krekelrepen zijn energiekoeken”, zegt oprichter Ger van der Wal tegen NUzakelijk.nl. “Het geeft aan dat gemaskeerde producten, waar je het insect dus niet in ziet, het beste verkopen. Deze producten zullen in de toekomst populair zijn.”

De klantenkring van Van der Wal bestaat nu vooral uit studenten, kookclubjes en koks. De webshop is in gesprek met een aantal investeerders om groeigeld binnen te halen. Van der Wal mikt op een bedrag van 250 duizend euro. “Dat geld is bestemd voor het opzetten van een kwekerij, het uitbouwen van ons team en een marketingcampagne. We moeten van de iiiii-factor van insecten af.”

DeliBugs wordt momenteel in zijn doen en laten nog beperkt door de Europese regelgeving. Het eten van insecten is in Nederland toegestaan, mits het gevriesdroogd is. “Insecten worden nog niet als voedsel omschreven, maar we verwachten dat dit in de toekomst wel het geval zal zijn.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!