Zalando opent shop voor Nederlandse retailer

Zalando heeft zijn deuren geopend voor Nederlandse retailers en merken die via het platform van de online retailer willen verkopen. De retailer hoopt het aanbod op die manier zowel te verbreden als te verdiepen.

Hunkemöller, Outfitter Five en Noppies verkopen inmiddels via de shop van Zalando. Volgens de webgigant lopen er contractsbesprekingen met ongeveer twintig partijen, waaronder enkele Nederlandse spelers. Voorwaarde is dat deze partners ook een eigen webshop hebben. Daarnaast moeten zij gratis verzending via PostNL en gratis retour binnen honderd dagen garanderen. De partners zijn zelf verantwoordelijk voor de logistieke afhandeling van bestellingen.

Merken die al op Zalando.nl worden verkocht mogen ook gebruik maken van het nieuwe marktplaatsmodel. “Zij kunnen het partnerprogramma gebruiken om een breder aanbod neer te zetten”, verklaart Zalando. Opvallend is dat externe verkopers ook identieke producten uit het Zalando-assortiment mogen verkopen. “Het kan zijn dat een artikel in bepaalde maten is uitverkocht. De partner kan de ontbrekende maten dan opvangen", stelt de retailer.  

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!