'Tweede mega-Jumbo bij Steenwijk'

Supermarktketen Jumbo opent in navolging van de Foodmarkt in Breda een tweede megasuper in het te ontwikkelen Focus-U-Park bij Steenwijk. Dat bevestigt ontwikkelaar Focus Retail Development tegenover De Levensmiddelenkrant. De supermarktketen wil het nieuws zelf niet bevestigen of ontkennen.

De gemeente Steenwijkerland gaf woensdag een vergunning voor de bouw van het retailpark langs de A32 bij Steenwijk, waar de hypermarkt zou moeten komen. In het pand van in totaal 30.000 vierkante meter zal deze een vloeroppervlakte van zevenduizend tot achtduizend vierkante meter beslaan. Volgens De Levensmiddelenkrant zal de Jumbo niet alleen levensmiddelen bieden, maar ook het assortiment van een warenhuis. In het park zelf is er ook plaats voor andere detailhandel.

Winkeliers uit de binnenstad protesteerden eerder tegen de komst van het Focus-U-Park. Zij vrezen voor leegloop van het oude centrum. Volgens wethouder Peter van der Terp (CDA) voldoet het plan aan alle eisen van het bestemmingsplan. Bovendien kent Nederland geen aparte wetgeving voor dergelijke supermarkten. “Winkeliers in de binnenstad zullen de champagne niet ontkurken. Men vreest een Frans beeld van een lege stad en een volle hypermarché.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!