‘Gemeenten beseffen gevolgen duur parkeren niet’

Winkeliers in steden waar parkeren het afgelopen jaar fors duurder is geworden, moeten de verantwoordelijke wethouder om opheldering vragen. Dat bepleit branchevereniging CWB-MITEX in een reactie op recent onderzoek van Detailhandel Nederland, waaruit blijkt dat de tarieven van parkeergarages gemiddeld met negen procent zijn gestegen.

“Gemeenten lijken maar niet te willen snappen dat hoge parkeerkosten negatief uitwerken op het imago van een winkelcentrum. Dat jaagt mensen weg. Dat wil je als gemeente toch niet”, stelt Jan Meerman, voorzitter van de branchevereniging voor ondernemers in wonen, mode, schoenen en sport.

CBW-MITEX heeft een algemene brief opgesteld gericht aan de verantwoordelijke wethouder van gemeentes waar de tarieven explosief zijn gestegen. Winkeliers kunnen die op de site van de branchevereniging downloaden en gebruiken om de verantwoordelijke wethouder ‘uit zijn comfortzone te halen’ en te vragen hoe het komt dat de betreffende gemeente een hoger tarief hanteert dan gemiddeld.

Eerder: ‘Tarieven parkeergarages fors gestegen’

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!