Vleesbranche en overheid bundelen krachten tegen vleesfraude

De vleesindustrie gaat samen met de overheid de degens kruisen tegen fraudegevallen in de vleessector. Staatsecretaris Sharon Dijksma kondigde gisteren een taskforce aan naar aanleiding van het paardenvleesschandaal, waarbij paardenvlees werd aangetroffen in rundvlees terwijl dit niet op het etiket stond vermeld.

“Het vertrouwen van Nederlanders in hun voedsel is afgelopen maand flink geschaad”, zei Dijksma. “We moeten dat vertrouwen snel herstellen.” Een speciale werkgroep ‘voedselvertrouwen’ moet met voorstellen komen om toekomstige misstanden te voorkomen en het geschonden blazoen te herstellen.

Ook zal de commissie bekijken of de sancties op fraude wel streng genoeg zijn. “Frauderende handelaren moeten ontmoedigd worden om het nog eens te doen”, stelde de staatssecretaris. Daarnaast wordt onderzocht of het traject van de boerderij tot vlees in de supermarkt verkort kan worden. Die keten loopt nu vaak over tientallen schijven, volgens Maarten Leseman van Land- en Tuinbouworganisatie Nederland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!