Failliete ondernemer geeft spullen gratis weg

Honderden mensen uit het hele land hebben zondag gratis gewinkeld bij attractieverhuurbedrijf Borm in Zwaag. Eigenaar Alfons Borm gaf uit frustratie zijn hele inboedel gratis weg. Hij wil hiermee voorkomen dat ABN Amro, die volgens hem zijn bedrijf heeft gesloopt, er iets wijzer van wordt als hij failliet gaat.

Borm zal dinsdag faillissement aanvragen voor zijn onderneming in springkussens, decorstukken en andere feestattributen. Hij had eind 2012 een bedrag van 180.000 euro af moeten lossen bij ABN Amro. Op een tiende deel daarvan wacht de bank nog. Omdat Borm het geld nodig had voor het salaris van zijn personeel, vroeg hij uitstel van betaling aan tot april. Maar de bank wilde daar niet op wachten.

Daarop ‘knapte er iets’ bij de ondernemer, waarop hij de bank nu probeert te krenken. “Als ik het niet weggeef, belanden de spullen in de failliete boedel”, stelt hij. Borm is zich bewust dat hij strafrechterlijk aansprakelijk kan worden gehouden voor de ‘ludieke’ actie. “Ik onttrek goederen aan de boedel. Daar staat een celstraf van maximaal zes jaar op. Er staat een langlopend krediet van 300.000 euro open. Maar van mij krijgen ze geen cent meer.”

Kijk voor een video van de weggeefactie op de Facebookpagina can RetailTrends Media.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!