'Albert Heijn schrapt werkzaamheden'

Supermarktketen Albert Heijn heeft intern een reeks nieuwe besparingen op personeelskosten aangekondigd. Dat meldt Distrifood op basis van bronnen binnen het bedrijf. De keten wil bezuinigen door werkzaamheden te schrappen. Zo hoeven vakkenvullers niet meer te spiegelen en worden de kassa’s maar één keer per week nageteld. Dit gebeurd nu dagelijks of om de dag.

Ook op de versafdeling worden werkzaamheden geschrapt. Albert Heijn verplicht haar personeel straks om tegelijkertijd af te prijzen en af te boeken. Ook zullen de voorraden verse groente en fruit niet meer regelmatig worden geteld omdat AH dit ziet als ‘urenverspilling’.

“Veel winkels van Albert Heijn krijgen het werk niet af binnen de bestaande urennorm. In plaats van meer uren in te zetten, kiest het bedrijf ervoor om werkzaamheden te schrappen”, zegt één van de bronnen. Albert Heijn zou de maatregelen begin deze week hebben medegedeeld aan zijn supermarktmanagers. Het personeel wordt volgens Distrifood rond week twaalf of dertien ingelicht.

Albert Heijn ontkent het nieuws en stelt dat er slechts een 'andere invulling wordt gegeven aan bepaalde processen’. Dat is volgens de supermarktketen niets nieuws 'want we kijken altijd hoe we werkprocessen in de winkel zo efficient zo efficient mogelijk in kunnen richten'. "Onze urentoekenning is verouderd. Daarom zijn wij vorig jaar een traject gestart waarbij we alle werkprocessen in de winkel opnieuw hebben gemeten”, stelt woordvoerster Rianne van der Sar. “Dat hebben we gedaan in een doorsnede van winkels die hun processen goed uitvoeren. Dit zodat we de winkels ook de uren kunnen geven die ze nodig hebben om de processen goed uit te voeren.”

Volgens Van der Sar wil Albert Heijn de uren 'op een juiste en objectieve manier toekennen aan de werkzaamheden' en betreft het geen reductie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!