Spar opent stadswinkels in Amsterdam

Buurtsupermarkt Spar gaat drie tot vier nieuwe ‘stadswinkels’ openen in Amsterdam. Dat meldt algemeen directeur Sjaak Kranendonk van Spar Holding in een interview met het Parool.

De stadwinkels met meeneemproducten op een betrekkelijk klein oppervlak, zijn vergelijkbaar met AH to go-supers. De opzet leent zich volgens Kranendonk goed voor rustiger locaties, zoals bij ziekenhuizen of kleinere NS-stations. Onlangs opende de keten al stadswinkels op de Zorgboulevard in Rotterdam en op het stationsplein in Schiedam, terwijl er ook één op de rol staat voor New Babylon in Den Haag. Deze moet in september openen.

Naast de nieuwe stadswinkels wil Spar ook bestaande vestigingen aanpakken en vanuit lokale vestigingen een internetsupermarkt beginnen, die ook aan huis de boodschappen aflevert. Spar hoopt zo zijn positie als betrekkelijk kleine speler in Nederland te verbeteren. Kranendonk zegt al anderhalf jaar bezig te zijn met ‘het bewerken van de vastgoedwereld’. “Zoiets kost tijd, maar het project loopt naar het eind.”

Het Nederlandse Spar Holding is een zelfstandig bedrijf dat gebruikt maakt van de merknaam en formules van de eveneens Nederlandse supermarktgigant Spar International. Onder dit merk worden wereldwijd 12.100 winkels uitgebaat. In Nederland telt Spar 282 vestigingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!