Tabaksindustrie tegen tabaknee.nl

Tabaksfabrikanten, politici en lobbyisten hebben zich negatief geuit over de website tabaknee.nl. Deze website is opgezet door twee longartsen van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Op de site is te lezen wie de ‘hulptroepen van de tabaksindustrie’ met naam en toenaam zijn.

Longartsen en initiatiefnemers van tabaknee.nl Wanda de Kanter en Pauline Dekker verdenken mensen van banden met de tabaksindustrie, waaronder oud-minister van Volksgezondheid Elco Brinkman. Hij wordt op de website neergezet als ‘minister van Tabak’. "Een oud-minister van Volksgezondheid die er prat op gaat dat de belangen van tabak vóór die van de gezondheid gaan. Is er een steekje los bij deze beroepsbestuurder? Nota bene heeft hij zelf kanker gehad”, zo staat te lezen op de website.

Brinkman heeft niet gereageerd op de kritiek. Tegen de Volkskrant zegt hij er al genoeg op in gegaan te zijn. Een woordvoerder van de oud-minister van Volksgezondheid laat weten dat de aantijgingen nergens op gebaseerd zijn.

De Kanter en Dekker voeren al jaren actie tegen roken. Volgens hen overlijden jaarlijks 23.000 mensen aan de gevolgen ervan. Hun voornaamste doel is te voorkomen dat jongeren ermee beginnen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!