FNV dreigt met lege schappen AH

FNV Bondgenoten heeft de oorlog verklaard aan Albert Heijn nu de directie van de supermarktketen een ultimatum van de vakcentrale ‘zonder tegenbericht heeft laten verlopen’. De bond komt met ‘acties en stakingen die kunnen leiden tot lege schappen tijdens Pasen’.

“De acties zullen onaangekondigd en verrassend zijn. Ze kunnen op ieder moment van de dag starten, eindigen en weer starten zodat de hoge heren van AH zelf eens ervaren hoe onzekerheid voelt”, zegt Ron Meyer van FNV Bondgenoten. “We zitten niet te wachten op lege schappen vlak voor Pasen, maar als de directie de confrontatie zoekt, dan kan ze die krijgen.”

FNV wil dat Albert Heijn een einde maakt een onzekerheid op de werkvloer van haar distributiecentra, de toenemende werkdruk en de koopkrachtdaling van het personeel. Volgens de bond is het aantal uitzendkrachten de afgelopen vijftien jaar opgelopen van twintig procent naar vijftig procent.

Een maand geleden stopte Albert Heijn met de cao-onderhandelingen en deed naar eigen zeggen een eindbod waarin baanzekerheid voor meerdere jaren is gegarandeerd en een loonstijging van 3,5 procent in twee jaar is geboden. CNV Dienstenbond accepteerde dit bod, maar voor FNV was het niet voldoende. De bond stelde daarna een ultimatum tot vannacht om middernacht aan de directie van AH.

Eerder: Staking in distributiecentra AH dreigt & FNV pakt AH aan in nationale reclamespot

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!