'Media blazen voedselschandalen op'

Voedselschandalen zijn vooral een opgeblazen mediahype. Dat stelt hoogleraar milieutoxicologie Tinka Murk aan de Wageningen Universiteit. “Er is een groot verschil tussen potentieel en werkelijk risico. Het kan bijvoorbeeld wel zo zijn dat een bepaalde stof kankerverwekkend is, maar dat wil niet zeggen dat iedereen die de stof binnenkrijgt, kanker krijgt”, stelt Murk.

Ook volgens Murks’ collega en hoogleraar voedselkwaliteit Tiny van Boekel is de Nederlands voedsel veel veiliger dan nu wordt voorgedaan. "Ontzettend veilig", stelt zij zelfs. Wel pleit Van Boekel voor meer transparantie in de voedselketen. “Laat in de reclame de machinerie zien die eraan te pas komt bij de productie van het voedsel dat wij eten. Dat is veel eerlijker”, aldus Van Boekel.

In het debat over voedselfraude dat gisteren gehouden werd heeft minister Schippers van Volksgezondheid bepaald dat het boeteplafond omhoog moet van 4500 naar 78.000 euro. Ook wil de minister de geplande bezuiniging van 4,2 miljoen euro op de Voedsel- en Warenautoriteit terugdraaien.

Lees ook: Kabinet wil hogere straffen voedselfraude

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!