Foot Locker: tien procent omzet via internet

Sportwinkelketen Foot Locker haalt tien procent van zijn omzet uit de webshop. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die Foot Locker deze week publiceerde. Het bedrijf behaalde in 2012 een jaaromzet van 6,2 miljard dollar. Daarvan kwam 612 miljoen via online kanalen binnen, overwegend via het web en een fractie via mobiel. De digitale verkopen groeiden vorig jaar met een derde.

Food Locker heeft onlangs besloten zich meer te focussen op webverkoop. De keten is daarom volop bezig zijn digitale diensten op te tuigen. Zo sluiten de online en offline kanalen nog niet perfect op elkaar aan. Het is bijvoorbeeld nog niet mogelijk om online aankopen te doen en deze offline af te halen. Ook kunnen consumenten niet in de ene winkel via publieke terminals de voorraden van andere winkels of van de webshop bekijken. Volgens topman Kenneth Hicks wordt hier momenteel aan gewerkt. 

Onlangs besloot Foot Locker al 22 winkels van zijn CCS-formule te sluiten. De artikelen van de skateboardwinkel zullen binnenkort nog enkel via internet te koop zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!