Consumentenbond waarschuwt voor kortingssites


Consumenten zijn vaak helemaal niet goedkoper uit als zij producten aanschaffen via kortingssites. Dat stelt de Consumentenbond uit eigen onderzoek, zo meldt Twinklemagazine.nl. Dergelijke sites stunten vaak met hoge kortingen op uitjes en producten, terwijl deze ergens anders vaak goedkoper zijn.

De Consumentenbond bekeek vijftig acties van tien verschillende kortingswebsites, waaronder groupon.nl, mijnkortingscode.nl en actiekorting.nl. Hierbij werd zowel naar vouchers als naar kortingscodes gekeken. Van de vouchers waren er achttien van de 25 minstens een kwart goedkoper. Van de kortingscodes waren er echter twaalf nutteloos, aldus het onderzoek.

De Consumentenbond raadt aan om kortingen altijd goed tegen het licht te houden. “Op die manier kunnen nare verrassingen voorkomen worden. Sommige aanbiedingen gelden bijvoorbeeld alleen op bepaalde dagen en soms moet er snel worden geboekt om vouchers te kunnen verzilveren.” Ook is het volgens de Consumentenbond vaak niet duidelijk voor de consument waar hij met een klacht terecht kan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!