AH-directeur: ‘FNV pronkt met andermans veren’

In het alsnog gesloten cao-akkoord tussen Albert Heijn en FNV Bondgenoten zijn nauwelijks nieuwe punten opgenomen. Dat zei Albert Heijn-directeur Sander van der Laan vrijdag in het Radio 1 Journaal. “Campagneleider Ron Meyer pronkt met andermans veren”, doelde hij op het resultaat dat CNV eerder uit het vuur sleepte bij de supermarktketen.

“Het akkoord dat we vorige week met CNV sloten, blijft overeind. Er is een kleine nuancering aangebracht. Verder niets”, zei Van der Laan, doelend op twee wijzigingen waardoor onder meer honderd in plaats van tweehonderd uitzendkrachten een contract krijgen. “FNV probeert een klein beetje het gezichtsverlies te beperken. Ze willen graag een bepaald resultaat claimen. Dat mag van ons.”

Eerder stelde CNV al dat er aan 99 procent van het akkoord dat zij sloot niets is veranderd. Toch noemt FNV de verbeteringen na een week van stakingen en acties zelf ‘significant’. Het inmiddels door de leden geaccepteerde akkoord, zou volgens de vakcentrale de carrousel van onzekerheid voor uitzendkrachten stoppen.

Eerder: AH en FNV sluiten alsnog cao-akkoord

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!