'Super die niet stunt met alcoholverkoop moet worden beloond'

Supermarkten die stoppen met de stuntverkoop van alcoholhoudende dranken moeten worden beloond. Dat vindt het stadsbestuur van Eindhoven. Zo zouden de retailers die ‘goed gedrag’ vertonen in Eindhoven vaker op zondag open mogen. Supermarktexpert Gerard Rutte noemt dit ‘een belachelijk plan’.

“Een meerderheid van de jongeren geeft aan als gevolg van prijsacties meer te gaan drinken”, aldus het raadsvoorstel van het college van burgemeester en wethouders. Het college gaat onderzoeken of de nieuwe winkeltijdenverordening zo kan worden aangepast, dat supermarkten meer openstelling kunnen krijgen als zij van strategie veranderen.

Volgens Rutte zijn alle gemeentelijke discussies over supermarktbeleid ‘pure politiek voor de bühne’. “Ze moeten handhaven. Pak supermarkten aan die alcohol verkopen aan kinderen die te jong zijn. En als je dat stunten wilt aanpakken, moet je landelijk regelen dat supermarkten en drankenhandels niet meer onder de inkoopprijs mogen verkopen.” Daarnaast is Rutte ervan overtuigd dat de wet binnenkort aangeeft dat iedereen elke zondag open mag zijn. “Dan is dit plan helemaal niet te gebruiken.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!