'Afhaalpunt staat dicht bij wens consument'

Afhaalpunten hebben de toekomst. Dat stelt directeur Robin Dragstra van afhaalcentrum De Buren in het maartnummer van EtailTrends. “Er is nog zóveel mogelijk met dit systeem. Het staat heel dicht bij de wens van de moderne consument."

“Naarmate e-commerce groeit en er meer pakketjes worden afgeleverd, zal de animo onder buurtgenoten dalen om voortdurend elkaars pakketjes in ontvangst te nemen”, stelt Dragtstra. “Dan is afhalen bij De Buren een prima optie. Het is ideaal voor consumenten die snel hun pakketje willen ophalen op het moment dat het hun uitkomt. Zelfs midden in de nacht. Voor winkeliers betekent dit extra traffic. Ook buiten openingstijden kan een winkelier zo nog omzet maken.”

De Buren kent afhaalpunten en afhaalcentra. Afhaalpunten zijn kluiswanden van zo’n vier meter met zestig kluisjes in verschillende formaten die op tal van locaties kunnen staan, bijvoorbeeld in winkels. Volgens Dragtstra is De Buren het eerste ABC-afhaalsysteem ter wereld, waarbij A (aanbieder/retailer) en B (gebruiker) pakketjes uitwisselen via C (De Buren). Het doel van De Buren is om uiterlijk eind 2014 landelijke dekking te realiseren.

Lees het hele interview met Robin Dragtstra in het honderdste nummer van RetailTrends. Klik hier voor een abonnement op RetailTrends. U ontvangt dan elf keer per jaar RetailTrends en zes keer per jaar EtailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!