'AH meest duurzame supermarkt’

Supermarktketen Albert Heijn is de meest duurzame supermarktketen van ons land. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van merkenvergelijkingssite Rank a Brand naar transparantie en duurzaamheid onder twintig supermarkten in Nederland. Jumbo eindigde op plek twee, op de voet gevolgd door Deen.

Met het in de wacht slepen van de Rank a Brand Supermarkt Award 2013 haalde Albert Heijn het hoogste aantal punten op het gebied van duurzame prestaties en kreeg de formule met het winnen van de prijs het energie B-label. Geen enkele supermarkt voldoet voor meer dan 75 procent aan de gestelde criteria om het A-label in de wacht te slepen. De criteria betreffen onder meer energiebesparing, het verminderen van afval en een biologisch en duurzaam assortiment.

Zowel Jumbo als Deen vallen onder het C-label. Supermarktketens C1000, Coop, MCD Supermarkten, DekaMarkt, PLUS en opvallend genoeg Ekoplaza kwamen niet verder dan een D-label. De meeste supermarkten brachten het er slecht vanaf met een E-label. Dirk, Aldi, Lidl, Spar, Jan Linders, Vomar, Dirk, Nettorama, Emté, Poiesz en Hoogvliet voldoen niet aan tenminste vijftien procent van de gestelde eisen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!