'Versnelde saneringsslag in modebranche'

Het aantal faillissementen in de modebranche is in de eerste twee maanden van dit jaar flink toegenomen ten opzichte van dezelfde periode in 2012. Dat blijkt uit cijfers van faillissementsdossier.nl. Er gingen in januari en februari van 2013 57 winkels over de kop, tegenover 34 vorig jaar. 

CBW-Mitex signaleert een versnelde saneringsslag. "Er zijn te veel winkels in Nederland, terwijl het consumentenvertrouwen afneemt, de bevolking nauwelijks groeit en de druk op de bestedingen afneemt", somt branchemanager Jacqueline Arnoldy van de modebrancheorganisatie op. Ook het uitblijven van het voorjaar werkt niet in het voordeel van de kledingbranche. "Terwijl de zomercollectie al in de winkel hangt, maken wij een uitgestelde winter door", schetst Huib Lubbers van retail adviesbureau RMC.

Volgens Arnoldy zijn onduidelijke formules ook een probleem voor veel winkels. Lubbers ziet dan ook dat onderscheidende bedrijven als C&A en Score het wel goed doen. "Daarom schrok ik ook van het faillissement van Bandolera. Die hadden toch een onderscheidend concept", zegt hij. Winkelmanager Greet Hoornweg van het Rotterdamse filiaal wijt de ellende aan de crisis: "Mensen durven geen geld meer uit te geven aan kleding."

Eerder: Modebedrijf Bandolera failliet

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!